14 daagse autorondreis inclusief overtochten Het mooiste van Zweden Afbeelding 14 daagse autorondreis inclusief overtochten Het mooiste van Zweden
14 daagse autorondreis inclusief overtochten Het mooiste van Zweden ***
Bestemming: Rondreizen Zweden - Fly Drive Zweden

14 daagse autorondreis inclusief overtochten Het mooiste van Zweden

***


14 Dagen

Een rondreis die de Zweden liefhebber niet snel zal vergeten. Met mooie steden, kunst en cultuur, de hoofdstad Stockholm, bossen en meren en Zweeds glasdesign in het Glasriket zijn alle ingredienten voor een heerlijke vakantie aanwezig. U verblijft in een aantal plaatsen regelmatig twee nachten, waardoor u een goede impressie van de stad of de streek krijgt.

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Dag 1: Nederland - Kiel, ca. 550 km

Uw vakantie begint al in Kiel, waar om ca. 19.30 uur de luxe cruiseferry van de Stena Line vertrekt naar Goteborg. Aan boord hoeft u zich niet te vervelen. Er zijn o.a. diverse bars en restaurants en winkelmogelijkheden. U overnacht in een 2-persoonsbinnenhut.

Dag 2 en 3: Goteborg - Karlstad, ca. 265 km

Na het ontschepen rijdt u in noordoostelijke richting naar Karlstad. Karlstad ligt aan het Vanernmeer en is een van de steden met het grootste aantal uren zon per jaar. Boottochtjes op het meer, het Mariebergsskogen park en prima winkelmogelijkheden behoren hier tot de activiteiten.

Dag 4: Karlstad - Falun, ca. 250 km

U rijdt verder in noordelijke richting naar de koperstad Falun. U bevindt zich in een gebied met diverse koper- en ijzermijnen. Tijdens een bezoek aan een van de mijnen krijgt u een goede indruk van het leven in de tijd waarin mijnbouw de belangrijkste bron van inkomsten was.

Dag 5 en 6: Falun - Stockholm, ca. 280 km

Stockholm, de hoofdstad van Zweden is gebouwd op 14 eilandjes en wordt het Venetie van het Noorden genoemd. Centrum is Gamla Stan, het oudste gedeelte van de stad. Prachtige monumenten zoals het Koninklijk Paleis, de vele musea, het eiland Djurgarden met het openluchtmuseum Skansen en het Drottingholm paleis behoren tot de trekpleisters in Stockholm.

Dag 7 en 8: Stockholm - Jonkoping, ca. 330 km

Vanaf Stockholm rijdt u richting Linkoping, waar u een stop kunt maken bij de sluizen van het Gotakanaal. Granna is bekend om de polkagris. Overal in het stadje worden (rood-witte) zuurstokken gemaakt en verkocht. Een leuke stop voor iedereen.

Dag 9: Jonkoping - Karlskrona, ca. 250 km

U rijdt naar Vaxjo in Smaland. Het Glasriket is het centrum van de glasindustrie en hier zijn vele glasfabrieken waar het schitterende Zweedse (design) glas geblazen wordt. Vergeet geen souvenir mee te nemen! Het eindpunt is de havenstad Karlskrona met de Vlootbasis, een monument dat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat.

Dag 10 en 11: Karlskrona - Malmo, ca. 200 km

U rijdt naar Malmo, de derde stad van Zweden. Het is een dynamische stad waar oud en nieuw moeiteloos hand in hand gaan. De 190 meter hoge Turning Torso, het havengebied en de marktplaats Lilla Torg zijn enkele blikvangers. Ook kunt u het zuidelijke deel van Skane bezoeken, de leuke vissersdorpjes of de Ales Stenar, 58 prehistorische stenen in de vorm van een vikingschip.

Dag 12: Malmo - Goteborg, ca. 300 km

Goteborg wordt ook wel de poort van Zweden genoemd. Goteborg is een verrassend leuke stad met veel bruggen, heuvels en veel water. Er zijn interessante bezienswaardigheden, goede winkelmogelijkheden, gezellige terrassen en prima (vis)restaurants.

Dag 13: Goteborg

U heeft nog de hele dag om in Goteborg door te brengen aangezien u pas s avonds hoeft in te schepen aan boord van de Stena Line. U overnacht wederom in een 2-persoonsbinnenhut.

Dag 14: Kiel - Nederland, ca. 550 km

Na het ontschepen in Kiel gaat u op eigen gelegenheid terug naar Nederland.

Uw hotels U verblijft in middenklasse hotels in of in de omgeving van de plaatsen die in de beschrijving vermeld staan. De hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel is volgeboekt, reserveren we een gelijkwaardig alternatief.

Overnachtingen 2 nachten aan boord van de Stena Line 2 nachten Karlstad, Clarion Hotel Plaza 1 nacht Falun, First Hotel Grand 2 nachten omgeving Stockholm, Rica Talk Hotel 2 nachten Jonkoping, Comfort Hotel 1 nacht Karlskrona, First Hotel Ja 2 nachten Malmo, Scandic Segevang Hotel 1 nacht Goteborg, Rica Hotel 25

Inbegrepen Overtocht Kiel - Goteborg v.v. met de Stena Line, inclusief normale personenauto 2 overnachtingen in een 2-persoonsbinnenhut (type B2) op basis van logies. 11 Overnachtingen in 2-persoonskamer met bad of douche en toilet op basis van logies en ontbijt Reisbeschrijving en landkaart

Niet inbegrepen Ontbijt en diner Stena Line: 55 per persoon per enkele reis Entree-, parkeer en tolgelden



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

14 daagse autorondreis inclusief overtochten Het mooiste van Zweden 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203