15 daagse autorondreis Zuidelijk Avontuur Afbeelding 15 daagse autorondreis Zuidelijk Avontuur
15 daagse autorondreis Zuidelijk Avontuur ***
Bestemming: Rondreizen Zweden - Fly Drive Zweden

15 daagse autorondreis Zuidelijk Avontuur

***


15 Dagen

Het Zuidelijk Avontuur brengt u door afwisselende landschappen en langs de mooiste steden in Zweden en Noorwegen. Bossen, meren, fjells en fjorden worden afgewisseld met cultureel erfgoed en historische bezienswaardigheden.

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Dag 1: Trollhittan

Uw reis begint in Trollhittan, ten zuiden van het Vinernmeer.

Dag 2 en 3: Trollhittan - Stockholm, ca. 420 km

Dwars door het Zweedse landschap, tussen de twee grootste meren door, gaat de reis naar Stockholm. De hoofdstad van Zweden is gebouwd op 14 eilandjes. Het centrum is Gamla Stan, het oudste gedeelte van de stad. Op het eiland Djurgirden liggen onder ander het Vasa museum en het Skansen openluchtmuseum. Ook het Drottningholmpaleis is een bezoek waard. U verblijft twee nachten in de omgeving van Stockholm.

Dag 4: Stockholm - Falun, ca. 225 km

U verlaat Stockholm en rijdt via Uppsala naar Falun, waar u de kopermijnen kunt bezoeken. De koperwinning was vroeger enorm belangrijk in dit gebied.

Dag 5: Falun - Idre, ca. 250 km

Vanuit Falun komt u snel bij het Siljanmeer waar veel te zien is. In Nusnis worden de traditionele houten Dalarnapaardjes gemaakt, in Orsa is het Gronklitt Berenpark interessant en Mora is eveneens een gezellig plaatsje. Daarna gaat u door een puur stukje Zweden met veel bossen naar Idre. Hier ligt de berg de Nipfjill, met 1190 meter een hoogtepunt in dit beschermde natuurgebied.

Dag 6: Idre - Trondheim, ca. 325 km

U steekt vandaag de grens met Noorwegen over en rijdt over de fjells en door de dalen naar Trondheim. Onderweg kunt u nog een korte stop maken in Riros. Dit oude mijnwerkersstadje staat in zijn geheel op de werelderfgoedlijst van de UNESCO, dankzij het zeer goed bewaarde centrum met oude mijnwerkershuisjes en winkels. Trondheim is een leuke stad met de Nidaros dom en een gezellig centrum met houten pakhuizen.

Dag 7 en 8: Trondheim - Surnadal, ca. 120 km

Na uw ontdekking van Trondheim gaat u in de loop van de middag richting de Noorse fjorden. Surnadal is een klein plaatsje, maar prima uitvalsbasis voor eeen bezoek aan Kristiansund en de prestigieuze Atlantic Road.

Dag 9 en 10 : Surnadal - Ulsteinvik, ca. 220 km

Een lange, maar indrukwekkende dag vandaag. U vertrekt vroeg en rijdt via de spectaculaire Trollstigveien met maar liefst 11 haarspeldbochten naar Geiranger. Daar neemt u in de middag de ferry door de spectaculaire Geirangerfjord naar Hellesylt en verder naar het eindpunt Ulsteinvik, waar u twee nachten verblijft. De volgende dag kunt u ilesund bezoeken of het vogeleiland Runde.

Dag 11: Ulsteinvik - Bergen, ca. 370 km

Vandaag ontdekt u het fjordenlandschap, dat Noorwegen zo geliefd maakt. Op de route steekt u enkele fjorden over waarvan de Sognefjord met meer dan 200 km de langste fjord van Noorwegen is. Eindpunt is de oude Hanzestad Bergen met de levendige kade Bryggen.

Dag 12: Bergen - Geilo, ca. 280 km

U bevindt zich in het gebied van de Hardangerfjord. Langs de Viringfossen waterval, die met 180 meter de hoogste van Scandinavie is, gaat u naar het eindpunt Geilo, ten noorden van de Hardangervidda.

Dag 13 en 14: Geilo - Oslo, ca. 245 km

Het laatste deel van deze schitterende rondreis brengt u naar de hoofdstad van Noorwegen, Oslo. De stad is prachtig gelegen aan de Oslofjord. In Oslo treft u een mix van oud en modern. Prachtige kerken en oude gebouwen, zoals bijvoorbeeld het Koninklijk Paleis, steken af tegen de designwinkels in de lange winkelstraat Karl Johansgate. We raden u aan een van de vele interessante musea en het Vigeland beeldenpark te bezoeken.

Dag 15: Einde rondreis

Na het ontbijt eindigt uw reis.

Uw hotels U verblijft in goede middenklasse hotels in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. De hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel is volgeboekt, reserveren we een gelijkwaardig alternatief.

Overnachtingen 1 nachten Trollhittan, First Hotel Kung Oscar 2 nachten omgeving Stockholm, First Hotel Royal Star 1 nachten Falun, First Hotel Grand 1 nachten Idre, Pernilla Wiberg Hotel 1 nachten Trondheim, Comfort Park Hotel 2 nachten Surnadal, Virsig Hotel 2 nachten Ulsteinvik, Quality Hotel 1 nachten Bergen, Comfort Hotel 1 nachten Geilo, Thon Hotel Highland 2 nachten Oslo, First Hotel Millenium

Inbegrepen 14 overnachtingen in een 2-persoonskamer met bad of douche en toilet op basis van logies en ontbijt Reisbeschrijving en landkaart

Niet inbegrepen Entree-, parkeer- en tolgelden en lokale veerdiensten Vervoer naar en van Scandinavie



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

15 daagse autorondreis Zuidelijk Avontuur 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203