Rondje Zweden Afbeelding Rondje Zweden
Rondje Zweden ***
Bestemming: Rondreizen Zweden - Fly Drive Zweden

Rondje Zweden

***


8 Dagen

Ontdek de mooiste plekken van Zweden met leuke en onvergetelijke fly en drive. U zult tijdens deze reis mooie en leerzame dingen ontdekken over Zweden. Na deze reis zult u Zweden in uw hart sluiten.

Hotel o.b.v. Logies



Fly en drive Zweden

Stockholm ligt op veertien eilanden die door middel van bruggen met elkaar verbonden zijn. Hierdoor wordt Stockholm Venetie van het Noorden genoemd. Buiten de stad ligt de scherenkust, dit is een kustgebied met allerlei rotseilanden en normale eilanden die samen scheren worden genoemd.

Dagprogramma

Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. U kunt uw route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen.

Dag 1 Amsterdam-Stockholm-Solna

Vandaag begint uw fly en drive. Als eerst vliegt u van Amsterdam naar Stockholm. Dan haalt u op de luchthaven uw huurauto op.

Dag 2 Stockholm

Vandaag gaat u Stockholm ontdekken. Stockholm ligt op 14 eilanden die met bruggen met elkaar verbonden zijn, hierdoor wordt Stockholm ook wel Venetie van het Noorden genoemd Stockholm is in de 13e eeuw opgericht, maar werd pas in de 17e eeuw officieel de hoofdstad van het land. U heeft in Stockholm veel winkelmogelijkheden ook kunt u de Storkyrkan domkerk of het Koninklijk Paleis bezoeken. U kunt ook naar het Vasamuseum, in dit museum zit een kleine dierentuin met dieren uit de omgeving van Scandinavie.

Dag 3 Solna-Karlstad

Vandaag rijdt u naar Karlstad. Karlstad ligt aan een prachtige oever. U heeft de mogelijkheid om de overblijfselen na een brand in 1865 bezoeken. Ook kunt u De Domkyrka (domkerk), Virmlands Museum en Mariebergskogen bezoeken. Mariebergskogen is een park bij een inham van het Vinernmeer. In de haven kunt u een rondvaart boeken over het meer.

Dag 4 Karlstad-Vinersborg

Vandaag rijdt u naar het Vinern-meer.Het Vinern-meer is het grootste meer van Zweden en is zeer belangrijk voor de Zweedse handel.De oorsprong van de stad ligt echter in de Middeleeuwen. Bezoek aan de oever van het Vinern-meer het overweldigende park Skricklan, met het beroemde beeldhouwwerk Frida van Axel Wallenberg.

Dag 5 Vinersborg

Vandaag gaat u naar het stadshistorisch museum van Vinersborg. U kunt ook een bezoek brengen aan een van de zeven wonderen van Zweden. De historische Trollhitten sluizen. Hier kunt u zien hoe meer dan 300.000 liter water per seconde in de rivier bij de watervallen wordt gestuwd.

Dag 6 Vinersborg-Jonkoping-Linkoping

Vandaag gaat u naar Linkoping. Linkoping is ontstaan om het Franciscanenklooster heen aan de beek Jinabick. Jonkoping staat bekend om zijn papier- en luciferfabrieken die hier zijn gevestigd. Bezoek het lucifermuseum en leer over de productie door de jaren heen. Bezoek ook de Kristinekerk uit de zeventiende eeuw en de Neogotische Sofiakerk uit de negentiende eeuw. Met mooi weer is het fijn om te wandelen in het Jonkopings Stadspark. U vindt hier een prachtige omgeving en cultuurhistorische waardevolle bouwwerken.

Dag 7 Linkoping-Solna

In Linkoping brengt u een bezoek aan het openluchtmuseum Gamla Linkoping. Hier kunt u de Zweedse manier van leven ervaren van de afgelopen eeuw. Vanuit Linkoping rijdt u terug naar Stockholm.

Dag 8 Solna-Stockholm-Amsterdam

Vandaag is de laatste dag van uw fly en drive en vliegt u weer terug naar Amsterdam.

Deze Fly Drive is inclusief

  • Retourvluchten v.v.
  • Luchthavenbelasting
  • overnachtingen in 3-sterren hotels o.b.v. logies
  • Huurauto, categorie small

Informatie Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.

Bijkomende kosten/Exclusief

  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart
  • Bijboeken Ontbijt

Vluchten

Deze vakantie wordt uitgevoerd met lijndienstvluchten. De vluchten worden uitgevoerd door verschillende luchtvaartmaatschappijen en met vertrek vanaf o.a. Amsterdam, Brussel of Dusseldorf. Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per airline. Het kan voorkomen dat er een tussenlanding wordt gemaakt of er een overstap is. De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Rondje Zweden 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203