Individuele Rondreis Exclusief en ontspannen Portugal Afbeelding Individuele Rondreis Exclusief en ontspannen Portugal
Individuele Rondreis Exclusief en ontspannen Portugal ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Individuele Rondreis Exclusief en ontspannen Portugal

***

plane hotel car


12 Dagen

Uw rondreis voert u langs de mooiste 'quintas' en luxueuze 'casas' van Portugal. Historische streken en prachtige natuurgebieden worden gecombineerd met de mooiste verborgen plekjes, waar u in alle rust kunt genieten van al het moois dat het zonnige, groene Portugal te bieden heeft: een onvergetelijke ervaring!Dag 1: Amsterdam - Faro

Bij aankomst op de luchthaven staat de huurauto voor je klaar zodat je direct naar het eerste hotel kunt rijden.


Dag 2: Faro - Lissabon - Setubal/Montijo (ca. 330 km)

Vandaag staat Lissabon op het programma! Deze hoofdstad is opgedeeld in verschillende wijken die allemaal hun eigen karakter en uitstraling hebben. Het centrum wordt gevormd door de zeventiende-eeuwse wijk rond de Rossio. De middeleeuwse wijken Alfama en Mouraria worden gedomineerd door het imposante San Jorge-kasteel, vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over Lissabon en de Taag. In het westelijk deel liggen de wijken Bairro Alto en Madragoa, met hun smalle straatjes en vele terrasjes en restaurants. En in het uiterste westen vindt je het monumentale gebied van Belém met de Torre de Belém, het Jerónimos-klooster en het cultureel centrum van Belém. Vergeet niet om een tramritje door de stad te maken.


Dag 3: Setubal/Montijo - Estoril - Cascais - Sintra - Obidos - Nazare - Alcobaça - Fatima (ca. 287 km)

Een afwisselende reisdag die je allereerst langs de kust voert van de Costa de Lisboa, één van de populairste vakantiegebieden onder de Portugezen. Je komt langs de karakteristieke en elegante badplaats Estoril en het authentieke Cascais. Maak even een stop bij het Guincho strand dat bekend staat als een paradijs voor windsurfers en surfers. Vervolgens ga je de heuvels in naar Sintra dat twee mooie bezienswaardigheden biedt: het Palacio Nacional de Sintra en het Castelo dos Mouros (Morenkasteel). Via het middeleeuwse ommuurde stadje Obidos rijdt je naar Nazare, het vissersstadje met de kleurrijkste visserstradities. Hier zie je vissersvrouwen die nog geheel volgens traditie gekleed gaan in zeven rokken. Voordat je in Fatima aankomt, is het interessant om een stop te maken in Alcobaça dat zijn naam ontleent aan de twee rivieren die hier samenkomen, de Alcôa en de Baça. Hier staat een belangrijk religieus bouwwerk, het heilige Mariaklooster gebouwd in 1187 en tot de 18e eeuw grote culturele, wetenschappelijke en politieke invloed gehad in Portugal.


Dag 4: Fatima - Batalha - Leiria - Fatima

Het oude stadje Fátima is de belangrijkste bedevaartsplaats in Portugal en doet niet onder voor Lourdes of Santiago de Compostela dat je zelf later deze week met eigen ogen kunt vergelijken. Het immense plein voor de basiliek is zéér indrukwekkend (breng hier zeker 's avonds ook een bezoekje!). Dit plein is zelfs twee keer zo groot als het St. Pietersplein in Rome. In Fatima wordt Maria vereerd, die begin 20e eeuw hier aan 3 herderskinderen verschenen zou zijn. In Batalha bevindt zich een Portugees gotisch meesterwerk, het klooster Moesteiro da Batalha. Bijzonder zijn de prachtige vensters van de kapel en de kloostergangen. Door het Pinhal de Leiria ,een prachtige groene landstreek met uitgestrekte pijnboombossen die begin 14e eeuw onder koning Dinis zijn aangeplant, bereik je de districtshoofdstad Leiria. Leiria heeft een 12-eeuws kasteel, middeleeuwse pleintjes en straatjes.


Dag 5: Fatima - Ourèm - Tomar - Coimbra (ca. 125 km)

Op een hoge heuvel ligt het oude centrum van het ommuurde middeleeuwse Ourèm, waar het paleis, de kerk Igreja da Colegiada en de schandpaal te bezichtigen zijn. Ten zuiden van Ourèm ligt het beschermde natuurpark das Serras de Aires e dos Candeeiros. Hier liggen a's werelds grootste en belangrijkste dinosauriërsporen van een sauropodus uit het midden van het Juratijdperk (175 miljoen jaar geleden). Het gezellige centrum van Tomar met zijn nauwe straatjes, doorkijkjes en pleinen, leent zich uitstekend om zomaar wat doorheen te dwalen of op een terrasje te genieten van een lokaal wijntje. De overnachting is gereserveerd in de universiteitsstad van Portugal Coimbra. Coimbra heeft een rijke geschiedenis die nog overal in de stad terug te zien is.


Dag 6: Coimbra - Aveiro - Porto - Braga (ca. 200 km)

Aveiro wordt wel 'het Venetië van Portugala' genoemd. Op het eerste gezicht lijkt het wat overdreven maar er heerst wel een andere sfeer. Langs het belangrijkste kanaal door de stad, staan statige patriciërshuizen en op het grote plein van de Republiek staat het standbeeld van Portugals meest befaamde ontdekkingsreiziger, Magalhães. In de lagune van Aveiro liggen duizenden zoutpannen en omvangrijke rijstvelden. Door naar de stad waar werelds bekendste wijn, de Portwijn, vandaan komt; Porto. Porto met een fraai historisch centrum en nauwe straatjes, was in 1996 door de UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed.. Vergeet niet om tijdens je bezoek mee te doen aan een portproeverij en ook een boottocht over de Douro is een aanrader. Aansluitend rijd je door naar Braga waar je 4 nachten verblijft.


Dag 7: Braga

Braga staat bekend als het Portugese Rome. De stad heeft een grote concentratie religieuze architectuur en de inwoners worden beschouwd als de meest religieuze en vrome van Portugal. Eén van de beroemdste attracties van de stad (en van Portugal) is de Igreja de Bom Jesus de Monte. Deze barokke trap ligt op een beboste helling in het oosten van de stad en biedt een prachtig uitzicht. De vele ornamenten, kapellen en fonteinen maken deze trap tot een juweeltje. Laat je niet ontmoedigen door de vele traptreden en de klim van 116 meter! Kies je liever voor de gemakkelijke weg? Naast de trap rijdt er een historisch kabeltreintje uit 1882 dat je veilig naar boven kan brengen.


Dag 8: Braga - Santiago de Compostela - Braga (ca. 380 km)

Vandaag maak je een uitstapje naar het Spaanse Santiago de Compostela . Dit is de pelgrimsstad waar jaarlijks duizenden pelgrimstochten naar toe worden gehouden. Santiago heeft vele historische gebouwen, pleinen en musea, waarvan de belangrijkste is de kathedraal van Santiago met de crypte waarin de overblijfselen van de apostel Jakobus zouden liggen. De kathedraal ligt aan het majestueuze plein Praza de Obradoiro, een van de mooiste pleinen ter wereld.


Dag 9: Braga - Barcelos - Esposende - Viana Castelo - Ponte Lima - Braga

Barcelos staat bekend om de meest bekende legende van Portugal, de 'Haan van Barcelosa'. Deze veelkeurige haan is tegenwoordig het symbool van Portugal. De legende gaat als volgt:

'Een pelgrim op doorreis naar Santiago de Compostela komt aan in het stadje Barcelos, in de Minho. Hier wordt hij valselijk beschuldigd van diefstal. Tegenover de rechter houdt de pelgrim vol dat hij onschuldig is. De rechter, die een gebraden haan aan het verorberen is, veroordeelt hem toch. Hierop voorspelt de pelgrim dat de haan op het bord van de rechter drie keer zal kraaien als bewijs van zijn onschuld. Op het moment dat men de pelgrim wil ophangen, kraait de haan inderdaad en wordt de man vrijgelaten. De haan staat symbool voor 'onvoorstelbaar geluk'.

Esposende en Viana Castelo zijn gezellig badplaatsen met mooie zandstranden . De oude Romeinse brug gaf de naam aan het oude en prachtige stadje Ponte Lima. Dit is de regio waar de beroemde Vinho Verde vandaan komt en dat laat zich zien in het landschap met geweldig mooie landhuizen en paleizen.


Dag 10: Braga - Porto - Fatima (ca. 255 km)

Vandaag keer je terug in Porto waar je vast nog niet uitgekeken was.


Dag 11: Fatima - Evora - Beja (ca. 540 km)

De reis brengt je in zuidelijke richting naar het prachtige stadje Evora. Evora is gelegen op een kleine heuvel op de weidse hoogvlakte van de Alto Alentejo. Het is een van de charmantste en stijlvolste steden van Portugal en opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je ziet er schilderachtige, witte huizen en gebouwen met verschillende versieringen, omgeven door een vrijwel intacte vestingmuur. De laatste overnachting is in het vredige Beja.


Dag 12: Beja - Faro, luchthaven (ca. 150 km)

Einde van een prachtige afwisselende reis.Hotels


I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice.Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

 • Heenvlucht naar Faro
 • Terugvlucht vanuit Faro


Inclusief
 • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
 • Luchthavenbelasting
 • 11 overnachtingen in 3-sterren hotels
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • Huurauto, categorie small
 • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto


Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

 

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

 

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie

 • Dag 1:Faro
 • Dag 2:Faro - Lissabon - Setubal/Montijo (ca. 330 km)
 • Dag 3:Setubal/Montijo - Estoril - Cascais - Sintra - Obidos - Nazare - Alcobaça - Fatima (ca. 287 km)
 • Dag 4:Fatima - Batalha - Leiria - Fatima
 • Dag 5:Fatima - Ourèm - Tomar - Coimbra (ca. 125 km)
 • Dag 6:Coimbra - Aveiro - Porto - Braga (ca. 200 km)
 • Dag 7: Braga
 • Dag 8:Braga - Santiago de Compostela - Braga (ca. 380 km)
 • Dag 9:Braga - Barcelos - Esposende - Viana Castelo - Ponte Lima - Braga
 • Dag 10:Braga - Porto - Fatima (ca. 255 km)
 • Dag 11:Fatima - Evora - Beja (ca. 540 km)
 • Dag 12:Beja - Faro, luchthaven (ca. 150 km)


U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.Individuele Rondreis Exclusief en ontspannen Portugal 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203