Individuele Rondreis Fly Drive De Mooiste Plekjes van Portugal Afbeelding Individuele Rondreis Fly Drive De Mooiste Plekjes van Portugal
Individuele Rondreis Fly Drive De Mooiste Plekjes van Portugal ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Individuele Rondreis Fly Drive De Mooiste Plekjes van Portugal

***

plane hotel car


8 Dagen

Tijdens deze 8-daagse Fly & Drive rondreis zult u de mooiste natuur en cultuur van Portugal ontdekken. Op uw route komt u langs vele natuurparken en bezoekt u leuke plaatsjes met een rijke historie. Hoogtepunten zijn onder andere Serra de Arrabida, Evora, Elvas, Castelo Branco, Guarda, Lamego en Port!

Fly and Drive o.b.v. Logies ontbijtDag 1:  Lissabon - Serra de Arrabida Nationaal Park 

Bij aankomst in Lissabon luchthaven haalt u uw huurauto op en rijdt u richting het Serra de Arrabida Nationaal Park waar u 1 nacht zult verblijven. Tussen de blauwe zee en de groene bergen ligt het natuurpark Parque Natural da Serra da Arrabida, een uitstekende plaats om uw conditie te testen. Dit aan zee gelegen natuurpark heeft een van de indrukwekkendste landschappen van de kust rond Lissabon. De hoogste top bevindt zich in het gebergte Serra do Risco, een prachtige klif van 380 meter hoog. Een wandeling of een fietstocht zijn goede suggesties om dit voorbeeld van mediterrane plantengroei in Portugal te ontdekken. Het natuurreservaat Reserva Natural do Estuario do Sado heeft andere attracties. Hier kunt u dolfijnen zien die u tijdens een boottocht vergezellen. Dit natuurreservaat is ook een bijzondere plaats om de 250 vogelsoorten die hier voorkomen te spotten.

Overnachting in Setubal/Sesimbra

Dag 2: Serra de Arrabida - Evora 

Vandaag reist u naar het ommuurde witte museumstadje Evora in Alentejo. Het historische centrum van Evora is opgenomen op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. U kunt hier onder andere een Romeins aquaduct en de Romeinse tempel van Evora bezoeken. Ook de vroeg-gotische kathedraal van Evora, gebouwd van 1186 tot 1204, met een klooster uit de 14e eeuw is een bezoek waard. Ten zuidwesten van de stad ligt Anta Grande do Zambujeiro, een van de grootste hunebedden van het Iberisch schiereiland.

Overnachting in Evora

Dag 3: Evora - Elvas 

U verlaat het mooie Evora en rijdt verder richting Spanje voor uw volgende overnachting in Elvas. Als u in Elvas arriveert, wordt u ontvangen door een enorm aquaduct met een lengte van 7 km en 843 bogen. Het aquaduct werd gebouwd door de architect Francisco de Arruda die ook meewerkte aan de Torre de Belem in Lissabon. De omvang en de cijfers zijn al even indrukwekkend als wat u verder nog zult ontdekken. In Elvas kunt u het grootste gebastioneerd fort ter wereld bezoeken waarvan de stervormige verdedigingsstructuren met een omtrek van 10 km een unieke getuigenis zijn van de evolutie van de militaire strategie tot in de 19e eeuw. Deze vormden een heel belangrijke verdedigingslijn gedurende de onafhankelijkheidsoorlog tegen Spanje halverwege de 17e eeuw en deden dienst als militaire basis van generaal Wellington tijdens de Franse invallen in het begin van de 19e eeuw. De fortificaties van Elvas zijn vandaag erkend als werelderfgoed. Dit goed bewaarde militaire bolwerk wordt gevormd door de islamitische en middeleeuwse stadsmuren en door de 17e-eeuwse vestigingsmuren die volgens de Nederlandse stijl van Cosmander werden gebouwd.

Overnachting in Elvas

Dag 4: Elvas - Coimbra

Op de vierde dag verlaat u Alentejo en rijdt u in noordwestelijke richting naar Coimbra in midden Portugal. Coimbra is een levendige studentenstad en ligt op minder dan 50 km van de Atlantische Oceaan aan de rivier de Mondego. In de vele smalle steile straatjes, eeuwenoude gebouwen en fadohuizen vindt u de Se velha (oude kathedraal) en de Se nova (nieuwe kathedraal). De oude kathedraal is als een Romaanse vesting gebouwd met kantelen en schietgaten in het dwarsschip. Ook vindt u hier het Mosteiro de Santa Cruz, een augustijner klooster gesticht in de 12e eeuw. Hier bevinden zich de graftombes van de eerste koningen van Portugal: Alfonso en Sancho. In het voormalig bisschoppelijk paleis is het Museu Nacionale de Machado de Castro gevestigd dat een waardevolle collectie beeldhouwwerk uit de renaissance bevat. Als u de rust op wilt zoeken, vindt u buiten het centrum verschillende mooie parken en tuinen. Zo zijn er het Jardim Botanico en Parque de Santa Cruz.

Overnachting in Coimbra

Dag 5: Coimbra - Guarda 

Vandaag reist u in noordoostelijke richting naar Guarda. Guarda ligt op een van de uitlopers van het gebergte Serra da Estrela en is de hoogst gelegen stad van Portugal, op 1056 meter hoogte. Dit feit heeft ertoe bijgedragen dat Guarda een natuurlijke toneel was van talrijke oorlogen, al vanaf de prehistorie; het was een ideale plaats voor de vestiging van Lusitaanse bewoners en later van de Romeinen. Doordat S. Sancho I in 1199 Guarda erkende als een belangrijk grensbolwerk, werd het verheven tot stad, waardoor hier ook de zetel van het bisdom werd gevestigd met de bouw van een kathedraal. De hoogste berg van het vasteland van Portugal is zowel in de zomer als in de winter de ideale plaats om te relaxen in nauw contact met de natuur. De Serra da Estrela, waarvan de hoogste piek, de Torre, 1993 meter meet, is een streek met prachtige landschappen en indrukwekkend steile hellingen, waar men kan genieten van de rust en de stilte van de bergen. Van deze momenten van eenheid met de natuur kunt u gebruik maken om de omgeving te bewonderen, te kijken naar de gevarieerde plantengroei, de vogels of de kudden schapen die worden bewaakt door de typische herdershonden van dit gebergte. Dit natuurpark leent zich uitstekend om te wandelen en tochten te maken te paard of per fiets. Er zijn ongeveer 375 km wandelpaden uitgezet, met verschillende moeilijkheidsgraad, zodat u zeker een pad zult vinden dat bij uw conditie past.

Overnachting in Guarda

Dag 6: Guarda - Peso da Regua (Lamego) 

Vandaag vertrekt u richting het Dourovallei. Onderweg kunt u bijvoorbeeld een van de vele quintas bezoeken waar Port wordt gemaakt. Houdt u van wandelen, dan is de Serra de Marao e Alvao, de vallei tussen deze twee bergheuvels een prachtig gebied om naar toe te gaan. In Portugal groeien meer dan 250 druivensoorten die voor de wijnproductie gebruikt worden. Deze enorme rijkdom aan verschillende druiven heeft het land te danken aan een lange traditie van wijnmakerij, die volgens archeologen teruggaat tot de Bronstijd. In de buurt van Peso da Regua kunnen wij voor u op aanvraag een wijnproeverij organiseren bij een lokale wijnmaker. Verder kunt u in Lamego de indrukwekkende Romaanse kathedraal en de prachtige barok kasteel bezoeken. Vanaf de centrale laan van Lamego kunt u een imponerend trappenwerk met 686 treden omhoog volgen, dat eindigt in een rocaille heiligdom. Probeert u, voor u verder rijdt, nog de lokale specialiteit, een overheerlijke rauwe ham.

Overnachting in Douro Vallei

Dag 7: Peso da Regua (Lamego) - Porto 

U verlaat Lamego en rijdt richting de kustlijn naar Porto toe, waar u de laatste nacht zult verblijven. Porto (ook wel Oporto genoemd) is een stad in het noorden van Portugal, de op een na grootste stad van het land. Er wonen maar liefst twee miljoen mensen, en sinds de stad in 2014 culture hoofdstad van Europa was, hebben ook buitenlandse bezoekers steeds meer interesse in Porto. Iets verder naar het zuiden, aan de overkant van de rivier de Douro, ligt ook de plaats Vila Nova de Gaia, waar de bekende portwijnen geproduceerd worden. Op de talloze terrasjes langs de Douro kunt u deze wereldberoemde wijn zelf komen proeven!
Aan de Douro ligt ook de oudste wijk van Porto, Ribeira. De lange geschiedenis van de wijk is nog overal terug te zien: dankzij de smalle steegjes, de lokale markten en de oude gevels in de haven lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Het oude centrum, Ribeira, van Porto staat sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In het centrum vindt u een van de Torre dos Clerigos van de Igreja dos Clerigos. Met helder weer is het zeker aan te raden deze te beklimmen. Ook het kleine park Jardins do Palacio de Cristal kunt u bezoeken. Aan de overkant van de rivier de Douro staat het Mosteiro da Serra do Pilar, vanaf hier heeft u een mooi uitzicht over de stad.

Overnachting in Porto

Dag 8: Porto en terugvlucht

Vandaag reist u terug naar Nederland en afhankelijk van uw vluchtschema, kunt u op de laatste dag nog een aantal bezienswaardigheden bezoeken. Uw huurauto kunt u op de luchthaven van Porto inleveren.Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
 • Luchthavenbelasting
 • 7 overnachtingen in 3- of 4-sterren hotels
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • Huurauto, categorie small
 • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.

Overige Informatie


Dag tot Dag

 • Dag 1: Vertrek naar Lissabon Serra de Arrabida Nationaal Park - 1 nacht in Setubal / Sesimbra
 • Dag 2: Serra de Arrabida Evora - 1 nacht in Evora
 • Dag 3: Evora Elvas - 1 nacht in Elvas
 • Dag 4: Elvas Coimbra - 1 nacht in Coimbra
 • Dag 5: Coimbra Guarda - 1 nacht in Guarda
 • Dag 6: Guarda Peso da Regua / Lamego - 1 nacht in de Douro Vallei
 • Dag 7: Peso da Regua / Lamego Porto - 1 nacht in Porto
 • Dag 8: Porto en terugvlucht

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.


U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.

Individuele Rondreis Fly Drive De Mooiste Plekjes van Portugal 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiestunt.nl
v6.20210203